Wonen voor mensen met dementie op jonge leeftijd

In locatie Haaswijk vindt u op de eerste verdieping  kleine woongroepen met individuele studio’s, speciaal voor mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar. Hier biedt het Parkhuis persoonsgerichte zorg en begeleiding, afgestemd op de behoefte van de individuele bewoners.

De diagnose dementie is ingrijpend, zeker op jonge leeftijd. En niet alleen voor u, ook voor de mensen in uw omgeving. Tot voor kort werkte u misschien nog, of  leidde een druk gezinsleven. Wanneer u bij ons komt wonen, kijken wij samen waar u en uw naasten behoefte aan hebben en hoe wij ervoor kunnen zorgen dat u uw leven zoveel mogelijk voort kunt zetten zoals u dat graag wilt.

Wij leren u graag kennen

Bij het Parkhuis staat u als mens centraal. Wat u belangrijk vindt, welke behoeften en gewoontes u heeft en waar u blij van wordt: dát zijn de uitgangspunten van onze zorg en ondersteuning. Om de zorg te bieden die bij u past, leren wij u graag kennen. Houdt u van tuinieren? Bent u een vroege vogel of slaapt u liever uit? Welke activiteiten doet u graag? Wat is uw lievelingsmuziek? En wat eet u het liefst? Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw levensstijl, wensen en behoeften. Wij bewegen mee met wat u kunt en wilt.

Zorgen doen we samen

Familie, vrienden en kennissen hebben een belangrijke plaats in uw leven. Ook wanneer u naar het Parkhuis verhuist. Zij kennen u als geen ander en u voelt zich op uw gemak bij hen. Zij zijn dan ook de hele dag welkom. Wij zien graag dat zij een rol blijven spelen in uw dagelijkse leven en bij de zorg. We kijken samen wat uw naasten voor uw kunnen doen. Want zorgen doen we samen.

Blijven doen wat u graag doet

Samen met familie en vrijwilligers zorgen we voor een fijne dag, waarbij wat u wilt en kunt leidend is. U bepaalt  zoveel mogelijk hoe u uw dag indeelt en wat u graag wilt doen. Wij ondersteunen u waar nodig.

Naast de dagelijkse activiteiten op de woongroep organiseren we groepsactiviteiten en individuele activiteiten, binnen én buiten. U en uw interesses staan hierbij centraal. Daarbij kijken wij goed wat u nodig heeft voor een fijne en zinvolle invulling van uw dag.

Lees ook: “Persoonsgerichte zorg voor een bijzondere groep mensen.”

Fijne kleinschalige woonomgeving

U hebt een kamer, studio of appartement, die u naar eigen smaak kunt inrichten. Door uw woonomgeving in te richten met herkenbare spullen van thuis, wordt dit een huiselijke plek, waar u zich welkom, thuis en geborgen voelt.

Een deel van het dagelijks leven speelt zich af in de gezamenlijke huiskamer van de kleinschalige woongroep  waar u woont. In de gezamenlijke huiskamer kan bijvoorbeeld koffie worden gedronken, TV gekeken, een spelletje gedaan of muziek geluisterd.

Om deze gemeenschappelijke huiskamer een rustige plaats voor alle bewoners van de woongroep te houden, vragen we bezoek om de bewoners in de eigen kamer, studio of appartement te bezoeken. Een wandeling of een bezoekje aan het restaurant behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Haaswijk beschikt tot mooie tuinen en de omgeving nodigt uit tot een wandeling in de buitenlucht.

Haaswijk is gebouwd, vormgegeven en ingericht met mensen met dementie in gedachten. Het materiaal- en kleurgebruik, de verlichting, de hoeveelheid prikkels en mogelijkheden om te bewegen zijn afgestemd op hoe iemand met dementie de omgeving ervaart.

Persoonsgerichte zorg

Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften. Ook als die in de loop van de tijd veranderen. Onze deskundige medewerkers bieden u de hartverwarmende en persoonsgerichte zorg en begeleiding die bij u past. Zij werken in kleine teams met zoveel mogelijk vaste medewerkers, zodat zij u goed leren kennen. En u hen, natuurlijk.

Het team dat dagelijks voor u klaar staat, werkt nauw samen met verschillende deskundigen, zoals de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, diëtist, zingevingsconsulente en muziektherapeut.

Verse keuken

Goede voeding, afgestemd op wat u lekker vindt en nodig heeft, is belangrijk. Bij het Parkhuis kunt u dagelijks rekenen op vers gekookte maaltijden.

Aandacht en zorg voor uw naasten

Dementie is ook ingrijpend voor de naasten van degene bij wie de diagnose gesteld wordt, bijvoorbeeld voor de partner of kinderen.  Ook  zij verdienen onze aandacht en zorg. Daarom bieden we hen de mogelijkheid deel te nemen aan een lotgenoten contactgroep. U kunt dan één keer per vier weken, onder begeleiding, ervaringen uitwisselen met andere lotgenoten. Wilt u meer weten? Leest u dan onze Brochure voor mantelzorgers van mensen met dementie op jonge leeftijd.

Prezo Keurmerkhouder

Trots kunnen we melden dat we op 24 januari 2024 officieel bevestigd kregen dat het Parkhuis voor zowel de afdeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd in Haaswijk als dagbehandeling Torenzicht voor deze doelgroep voldoen aan het PREZO keurmerkschema Dementie op Jonge Leeftijd. Voor beide locaties ontvingen we voor drie jaar het Prezo Keurmerk Dementie op Jonge Leeftijd (DOJL).

Over Prezo 
PREZO is een integraal kwaliteitsmodel voor de langdurige zorg. Het helpt organisaties om kwaliteit op een praktische en methodische manier te ontwikkelen vanuit waarden en prestaties voor cliënten in de praktijk. Middels een onafhankelijke audit door Perspekt kan het PREZO keurmerk worden behaald.
www.perspekt.nu/prezo

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: