Mantelzorg ondersteuning

Dementie, Korsakov of gerontopsychiatrische problematiek heeft niet alleen een grote impact op het leven van de persoon die de diagnose krijgt, maar ook op het leven van zijn of haar directe naasten.

Mantelzorgers nemen vaak een groot deel van de zorg op zich, thuis en in het verpleeghuis. Mogelijk staat u als partner, familielid of goede vriend dagelijks klaar voor uw naaste. Maar wie zorgt voor u?

Binnen het Parkhuis heben wij niet alleen oog voor onze cliënten, maar ook voor de mantelzorger. De zorg die wij thuiswonende cliënten bieden kunnen de taken van mantelzorgers iets verlichten.

Praten kan helpen

Maar ook contact met gelijkgestemden tijdens een Alzheimer café of de vorm van praatgroepen kan u helpen. Vraag naar de mogelijkheden bij de locatie die u naaste bezoekt of waar uw naaste verblijft of bij de casemanager.

Zingevingsconsulente

Voor vragen over geestelijke verzorging, zingeving of levensvragen, kunt u via de receptie contact opnemen met de zingevingsconsulente. Meer informatie over wat de zingevingsconsulent voor u kan betekenen, leest u in de folder.

MEE mantelzorg
MEE Mantelzorg zet haar expertise enjarenlange ervaring in om mantelzorgers en professionals te ondersteunen. Geen mantelzorger is hetzelfde, en daarom is ook de vorm van ondersteuning die wij bieden maatwerk. Ervaren consulenten helpen mantelzorgers met o.a. informatie, advies, begeleiding, emotionele ondersteuning en praktische hulp. Lees meer op de website van Mee mantelzorg.

Mantelzorgwaardering gemeente Dordrecht

Om mantelzorgers te laten weten hoe belangrijk ze zijn voor de stad biedt gemeente Dordrecht jaarlijks de mantelzorgwaardering aan. Hier vindt u meer informatie over het aanvragen van de mantezorgwaardering.

 

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: