Uw steun is belangrijk

Voor alle bewoners van het Parkhuis geldt dat ontspanning en activiteiten het welzijn bevorderen. Een muzikale middag, een bezoek van de Snoezelbus, een Crdl, dementieknuffels, een elektrische bus om uitstapjes mee te maken: dingen die hieraan bijdragen en belangrijk zijn voor de kwaliteit van leven van de bewoners. Deze worden echter niet gefinancierd. U kunt hier een financiële bijdrage aan leveren. Op deze pagina leest u hier meer over.

Hoe u ons kunt steunen

U kunt ons op verschillende manieren financieel steunen:

  • Door een eenmalige donatie of een structurele bijdrage via De Vrienden van het Parkhuis 
  • Een rechtstreekse donatie via rekeningnummer  ABNAMRO NL63ABNA0516519964 t.n.v. het Parkhuis onder vermelding van ‘Algemene donatie’ of de naam van het project of de afdeling waaraan u wilt doneren.
  • Via het afgeven van een machtiging voor een eenmalige gift.  Hierbij kunt u aangeven of je een ‘algemene donatie’ wilt doen of de naam van het project of de afdeling waaraan u wilt doneren vermelden.

Doneert u liever uw tijd? Overweeg dan om vrijwilliger te worden! 

Voorbeelden van projecten die u kunt steunen

Er zijn talloze projecten te verzinnen die u kunt steunen. Ook een algemene bijdrage of een gift aan een specifieke afdeling is van harte welkom. Onderstaand vindt u een aantal ideeën die de bewoners zeker ten goede zouden komen!

Aanschaf van een Crdl  (Cradle)

Wanneer praten moeilijk wordt, biedt de Crdl een hele mooie manier om toch te kunnen communiceren. Crdl is ontwikkeld als hulpmiddel om sociaal isolement te doorbreken en verbinding tot stand te brengen. Crdl creëert een vorm van gelijkwaardigheid waarbij iedere deelnemer de kans krijgt om op zijn eigen manier te genieten van de nabijheid en energie van de ander, los van cognitief vermogen. Klik op de link voor een filmpje over de Crdl.

(foto- en tekstcredits: Crdl)

Dementieknuffels

Dementieknuffels vrolijken bewoners op. Zeehond Paro bijvoorbeeld: Een kriebel onder zijn kin en hij sluit zijn ogen, knuffel hem en hij reageert tevreden. Praat tegen hem en hij reageert op je stem. Paro vrolijkt mensen op, stimuleert de communicatie en heeft een kalmerend effect. Je zou bijna vergeten dat Paro “slechts” een sociale robot is in de vorm van een witte, jonge zeehond. Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik.

Bron tekst en foto: Focal Meditech

Een bezoekje van de Snoezelbus

Snoezelen is ontspannen in een ruimte, in dit geval een bus, waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (wat verwijst naar de sfeer) en snuffelen (wat verwijst naar het onderzoekende element). Snoezelen biedt een ingang om via aangename zintuiglijke prikkels contact te maken met de belevingswereld van jong en oud. Dit heeft een positief effect op hun stemming en gedrag waardoor het bijdraagt aan kwaliteit van leven.

Fotograaf foto: Pascal Fielmich, Bron tekst en foto: https://www.stichtingdesnoezelbus.nl/

Zorgrobot SARA

SARA staat voor Social & Autonomous Robotic health Assistant. Het is een zorgrobot met een sociaal karakter, die wordt ingezet om het welzijn van ouderen te verhogen. De robot biedt een grote bijdrage in het actief houden van het lichaam en de hersenen. Dankzij gezichtsherkenning weet ze wie ze voor zich heeft en biedt gepersonaliseerde zorg. Ze wordt ingezet voor hersengym, maar ook als aanvulling op het reguliere bewegingsprogramma van bewoners. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen het proces van dementie vertraagt.

‘SARA kan namelijk ontzettend veel, zoals het laten zien van foto’s, het op verzoek afspelen van muziek uit vroegere tijden, voorlezen en beweegoefeningen doen met bewoners. Sara is dus meer dan alleen een robot en neemt ons écht werk uit handen’, vertelt Anouk den Braanker, activiteitenbegeleider bij het Parkhuis.

Vendlett systeem voor een goede nachtrust

Het vendlett systeem voor op bed geeft wisselligging op een rustige manier waarbij client zelf niet aangeraakt of gewekt hoeft te worden.
Hierdoor blijft de slaapkwaliteit gewaarborgd en wisselligging toch tot toegepast kan worden.

Muziekstoel

De muziekstoel is een een uniek ontwikkelde stoel waarin je muziek, verhalen of geluiden kan luisteren in een eigen ruimte en op het voor jou gewenste volume. De SoundSit is zo ontworpen dat er in de zijpanelen boven aan de rug speakers zijn gepositioneerd. De hoek van de speakers zijn zo geplaatst  dat het geluid uit de speakers richting de oren wordt gestuurd. Hierdoor blijft de muziek of ander geluid binnen de ruimte van de stoel. Door in de stoel te zitten kun je naar de voor jou gekozen geluiden luisteren, zonder dat de omgeving hier ook naar hoeft te luisteren. Het belangrijkste voor de persoon in de stoel is dat je wordt afgesloten van omgevingsgeluiden, doordat je bent omringd door muziek of geluid in de SoundSit.

Bron tekst en afbeelding: sarkow.nl

 

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: