Diëtetiek

Heeft u problemen met eten en drinken? Heeft uw arts aangegeven dat u een speciaal dieet moet volgen? Heeft u problemen om op gewicht te blijven of wellicht om wat gewicht te verliezen? De diëtist kan u hierbij helpen!

Voedings- en dieetadvisering

Voedings-en dieetadvisering richt zich op het begeleiden en behandelen van problemen rondom eten en drinken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ziekte (bijvoorbeeld suikerziekte), te hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht, ondergewicht;
  • Veroudering, hierdoor kan verandering van eetlust en smaak optreden;
  • Gebitsprothese, hierdoor kan aangepaste voeding nodig zijn;
  • Verminderde mobiliteit, waardoor een andere energiebehoefte kan ontstaan.

Dieetadvies
Dieetadvies is bedoeld voor mensen die problemen hebben met eten en drinken. Dit kan na een ziekenhuis- of verpleeghuisopname of als aanvulling op de zorg vanuit de dagondersteuning/dagbehandeling. De diëtist is ervaren in het begeleiden van aandoeningen op het gebied van eten en drinken. Zij geeft persoonlijke dieetadviezen op het gebied van de samenstelling van eten en drinken en coaching bij gewichtsproblemen (zowel bij overgewicht als ondergewicht). De diëtist helpt u te motiveren om uw eet- en drinkgewoonten te veranderen, zodat uw voedingspatroon verbetert en uw klachten afnemen.

Verwijzing
De huisarts of specialist kan u doorverwijzen naar de diëtist en zorgt dat de diëtist over de nodige gegevens beschikt, zoals medicijngebruik.

Afspraak maken
Na ontvangst van de verwijzing, neemt de diëtist contact met u op voor het maken van een afspraak. De afspraak vindt bij u of in het Parkhuis plaats. In het eerste gesprek verzamelt de diëtist algemene gegevens over uw situatie, wordt uw hulpvraag besproken en neemt de diëtist de voeding met u door. Indien nodig, wordt er een vervolg afspraak ingepland met u voor verdere begeleiding. De diëtist houdt uw behandelend arts op de hoogte van de voorgang van de begeleiding.

Vergoeding
De zorgverzekering vergoedt de diëtist vanuit het basispakket. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden van de zorgverzekering.

Heeft u nog vragen?
Neem contact op met de diëtist via 078-622 00 00/06- 81 07 78 90 of via dietetiek@parkhuisthuis.nl.

 

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl