Het Parkhoff

Het Parkhoff biedt een fijne kleinschalige woonomgeving voor mensen met dementie. Persoonsgerichte zorg, waarbij de persoon en niet de aandoening of beperking centraal staat, is daarbij het uitgangspunt.

In de kleinschalige woonomgeving van het Parkhoff wonen mensen met dementie. Zij krijgen professionele zorg en ondersteuning in een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving zodat ze het gewone leven zo goed mogelijk kunnen voortzetten.

Het Parkhoff bestaat uit drie geschakelde, aangepaste huizen, met ieder twee wooneenheden. In elke wooneenheid wonen zes mensen. Per eenheid is er een gemeenschappelijke woonkamer met een open keuken. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer die geheel naar eigen smaak ingericht kan worden. De etages zijn bereikbaar met de lift. Daarnaast is er een gemeenschappelijke activiteitenruimte.

Tuin
Het Parkhoff heeft over de lengte van de drie geschakelde woningen een prachtige tuin. Vanuit de huiskamers van de woningen hebben bewoners hier gemakkelijk toegang toe. Schaduwrijke zitjes en een gezellig wandelpad maken dit een heerlijke plek om in te vertoeven. In de tuin kunnen bewoners mee doen aan activiteiten, alvast de aardappels schillen of lekker rustig genieten van een kopje koffie of thee.

Expertise
Voor bewoners is het belangrijk deel te blijven nemen aan het gewone leven. Samen met hun begeleiders vormen zes bewoners een leefgroep. In deze nieuwe thuissituatie zorgen zij samen voor de boodschappen, helpen mee het bereiden van de maaltijden en doen allerlei dagelijkse klusjes. Ook is er gelegenheid voor het uitoefenen van hobby’s en het gezamenlijk vieren van de feestdagen. De professionals van het Parkhoff houden het sociale netwerk van de bewoner zoveel mogelijk in stand.

Activiteiten
Samen met de bewoner wordt een individueel dagbelevingsprogramma opgesteld. Deze is op maat gemaakt en sluit zoveel mogelijk aan op de wensen, behoeften en mogelijkheden van de bewoner.

Faciliteiten

  • 1-Persoons (slaap)kamer met ruimte voor eigen spulletjes
  • Gezamenlijke woonkamer
  • Keuken
  • Fijne tuin
  • Hometrainer

Het Parkhoff
Koningstraat 290 B
3319 PH DORDRECHT
Telefoon: 078 616 22 22

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: