Logopedie

Heeft u moeite met slikken of verslikt u zich regelmatig? Klinkt uw stem opeens anders? Ervaart u problemen met het vinden van woorden of kunt u zich moeilijker verstaanbaar maken?  Onze logopedist kan u adviseren en behandelen bij slik-, stem-, spraak-en taalproblemen.

Onze logopedist is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van cliënten en het adviseren van hun families op het gebied van:

  • Slikproblemen
  • Gehoorproblemen (bijvoorbeeld het afnemen van een gehooronderzoek)
  • Taalproblemen (bijvoorbeeld het maken van een communicatiekaart met daarop pictogrammen)
  • Training van de articulatie en verstaanbaarheid
  • Observaties tijdens maaltijden en het drinken

Spraakproblemen
Door een beroerte, dementie of bijvoorbeeld MS kunt u problemen hebben met spreken. De spieren in uw mond- en keelgebied bewegen wellicht minder goed en/of de aansturing vanuit uw hersenen kan verstoord zijn. De logopedist oefent samen met u een betere houding, gebruik van adem, stem en mondmotoriek.

Taalproblemen
U kunt ook taalproblemen hebben, voorbeelden hiervan zijn woordvindproblemen (het verwoorden van gedachten en wensen), moeite met het begrijpen van gesproken taal en het moeilijker kunnen lezen en/of schrijven.

Onze werkwijze

U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met de logopedist. Eventueel kan de logopedist voor behandeling ook bij u aan huis komen. Er vindt een intakegesprek plaats om uw hulpvraag en de dagelijkse problemen die u ervaart helder te krijgen. Samen met de logopedist bekijkt u uw wensen en mogelijkheden.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Om voor logopedie in aanmerking te komen, heeft u een verwijzing van de huisarts of van een medisch specialist nodig. Afhankelijk van de wijze waarop u bent verzekerd, wordt bepaald of u recht heeft op totale vergoeding. Logopedie zit in de basisverzekering en spreekt alleen uw eigen risico aan. U kunt hierover contact opnemen met uw zorgverzekering.

Heeft u nog vragen?
Neem contact op met logopedist Elvira Klinkert. Zij is bereikbaar via 078 622 00 00/06 55 10 57 42 of via logopedie@parkhuisthuis.nl.

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl