Wonen voor mensen met dementie

Het Parkhuis biedt mensen met dementie een warme, kleinschalige woonomgeving met vertrouwde gezichten, persoonsgerichte zorg en echte aandacht. Onze locaties Middenhoeve, Haaswijk en het Parkhoff zijn gelegen in de wijk Dubbeldam, dichtbij het prachtige natuurgebied de Dordtse Biesbosch.

Lees meer in onze folder

Wij leren u graag kennen

Bij het Parkhuis staat u als mens centraal. Wat u belangrijk vindt, welke behoeften en gewoontes u heeft en waar u blij van wordt: dát zijn de uitgangspunten van onze zorg en ondersteuning. Om de zorg te bieden die bij u past, leren wij u graag kennen. Houdt u van tuinieren? Bent u een vroege vogel of slaapt u liever uit? Welke activiteiten doet u graag? Wat is uw lievelingsmuziek? En wat eet u het liefst? Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw levensstijl, wensen en behoeften. Wij bewegen mee met wat u kunt en wilt.

Zorgen doen we samen

Familie, vrienden en kennissen hebben een belangrijke plaats in uw leven. Ook wanneer u naar het Parkhuis verhuist. Zij kennen u als geen ander en u voelt zich op uw gemak bij hen. Zij zijn dan ook de hele dag welkom. Wij zien graag dat zij een rol blijven spelen in uw dagelijkse leven en bij de zorg. We kijken samen wat uw naasten voor uw kunnen doen. Want zorgen doen we samen.

Blijven doen wat u graag doet

Samen met familie en vrijwilligers zorgen we voor een fijne dag, waarbij wat u wilt en kunt leidend is. U bepaalt  zoveel mogelijk hoe u uw dag indeelt en wat u graag wilt doen. Wij ondersteunen u waar nodig. Naast de dagelijkse activiteiten op de woongroep organiseren we groepsactiviteiten en individuele activiteiten, binnen én buiten. U en uw interesses staan hierbij centraal.

Fijne kleinschalige woonomgeving

U hebt een kamer, studio of appartement, die u naar eigen smaak kunt inrichten. Door uw woonomgeving in te richten met herkenbare spullen van thuis, wordt dit een huiselijke plek, waar u zich welkom, thuis en geborgen voelt.

Een deel van het dagelijks leven speelt zich af in de gezamenlijke huiskamer van de kleinschalige woongroep  waar u woont. In de gezamenlijke huiskamer kan bijvoorbeeld koffie worden gedronken, TV gekeken, een spelletje gedaan of muziek geluisterd.

Om deze gemeenschappelijke huiskamer een rustige plaats voor alle bewoners van de woongroep te houden, vragen we bezoek om de bewoners in de eigen kamer, studio of appartement te bezoeken. Een wandeling of een bezoekje aan het restaurant behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Al onze locaties  beschikken over een mooie tuin en de omgeving nodigt uit voor een wandeling in de buitenlucht.

Onze locaties zijn gebouwd, vormgegeven en ingericht met mensen met dementie in gedachten. Het materiaal- en kleurgebruik, de verlichting, de hoeveelheid prikkels en mogelijkheden om te bewegen zijn afgestemd op hoe iemand met dementie de omgeving ervaart.

Persoonsgerichte zorg

Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften. Ook als die in de loop van de tijd veranderen. Onze deskundige medewerkers bieden u de hartverwarmende en persoonsgerichte zorg en begeleiding die bij u past. Zij werken in kleine teams met zoveel mogelijk vaste medewerkers, zodat zij u goed leren kennen. En u hen, natuurlijk.

Het team dat dagelijks voor u klaar staat, werkt nauw samen met verschillende deskundigen, zoals de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist, diëtist, zingevingsconsulente en muziektherapeut.

Verse keuken

Goede voeding, afgestemd op wat u lekker vindt en nodig heeft, is belangrijk. Bij het Parkhuis kunt u dagelijks rekenen op vers gekookte maaltijden.

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: