Middenhoeve

Middenhoeve, de eerste locatie van het Parkhuis in Dubbeldam, biedt een fijne kleinschalige woonomgeving met persoonsgerichte zorg aan mensen met dementie en psychiatrische problemen op oudere leeftijd. Ook bevindt zich hier een observatie en revalidatie afdeling.

Door het gebruik van warme kleuren, comfortabel meubilair en een goede akoestiek heeft iedere ruimte op Middenhoeve een persoonlijke uitstraling. Iedere huiskamer heeft een eigen voordeur met bel. De ‘voorgevel’ heeft ook een eigen kleur voor de herkenbaarheid. De voordeuren zijn altijd dicht, dit biedt rust.

In de huiskamers is een scheiding tussen actieve en niet-actieve gedeelten. Dit geeft ieder deel een duidelijke structuur en eigen karakter én een rijke leefomgeving. De tafels staan bij het raam. Uit onderzoek blijkt dat dit contact bevordert. Daglicht is het toverwoord. Elk mens heeft voldoende daglicht nodig om gezond te blijven. Het vermindert stress en angst.

Belevingsgericht

Middenhoeve is gebouwd en ingericht met mensen met dementie in gedachten. Er zijn rechte zichtlijnen. Dode eindpunten ontbreken. De subgangen, waaraan de slaapkamers liggen, zorgen voor extra privacy. Om cliënten niet onnodig af te leiden, lopen (dienst)deuren langs de looplijn en gaan deze op in het patroon van de muur. Dit zorgt voor een onopvallende begrenzing, wat voor mensen met dementie prettig is.

Er is een belevingsgericht loopcircuit. Daarmee bieden we prikkels aan en nodigen we bewoners uit te bewegen naar beleefhoeken. Dit vermindert het dwalen. Bewoners lopen hierdoor ‘gericht’. In de beleefhoeken kunnen bewoners even zitten en hun benen laten rusten, waardoor ze minder moe worden en valpartijen kunnen worden voorkomen. Bovendien vinden in deze hoeken kleinschalige activiteiten plaats.

Faciliteiten

  • Diverse grote en kleine huiskamers
  • Beleefhoeken met een belevingsgericht loopcircuit
  • Beleeftuin met een beweeg- en wandelpad
  • Brasserie met restaurant, bar en ’t Brinkeltje
  • Beautysalon
  • Tovertafel
  • Duofiets
  • Binnentuin
  • Taxi dienst E-Wheels
  • Gratis Wifi

Tuinen

Rondom Middenhoeve bevinden zich verschillende tuinen. Er is een binnentuin met diverse rustige plekjes en veel schaduw. Ook is er een prachtige beleeftuin met een moestuin, een bloementuin en wandelroute die de zintuigen prikkelt. De kippen en vogels mogen natuurlijk niet onbreken. Regelmatig worden er activiteiten in de tuinen georganiseerd, zoals muziekoptredens. Kortom, volop kansen om te ontspannen, beleven en ontdekken.

Middenhoeve 
Haaswijkweg Oost 69a
3319 GB Dordrecht
T 078 622 00 00

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: