Een verpleeghuis kiezen?

De wachtlijsten voor verpleeghuizen nemen in heel Nederland enorm toe. Een snelle oplossing hiervoor is helaas niet in zicht. We begrijpen dat u het liefst op het moment dat u dat wilt, terecht zou willen kunnen in het verpleeghuis van uw keuze. Door de landelijk toenemende zorgvraag werken vrijwel alle organisaties in onze regio, ook bij het Parkhuis, met een wachtlijst.

Verdeling van plaatsen via Verwijspunt 078

Om te zorgen dat mensen in onze regio zo snel mogelijk terecht kunnen op een plaats waar hen passende zorg geboden kan worden, werken wij met andere zorgorganisaties samen in het Verwijspunt 078.

Voor u betekent dit:

  • Uw verwijzer (bijvoorbeeld uw huisarts, specialist of casemanager) meldt u aan bij het Verwijspunt 078.
  • De triagisten van het Verwijspunt 078 kijken daarna waar en wanneer er een plek vrij komt en informeren de verwijzer daarover. Dit voorkomt dat de verwijzer veel tijd kwijt is aan het zoeken naar een vrije plaats.
  • De verwijzer neemt contact met u op over de aangeboden plaats.
  • Nadat u een plaats aangeboden hebt gekregen, kunt u kennis maken met de locatie.

De plaats die zij aanbieden is niet altijd op de locatie of instelling waar u voor zou kiezen wanneer u vrije keuze zou hebben. Het is echter op dat moment wel de best beschikbare plaats.

En mijn voorkeur?

Natuurlijk kunt u bij uw verwijzer uw voorkeur uitspreken. Waar mogelijk wordt hier rekening mee gehouden door de triagisten van Verwijspunt 078.
Wanneer u de uitdrukkelijke wens heeft alleen maar naar één bepaalde locatie te verhuizen, houd dan rekening met een (veel) langere wachttijd.

Lees ook: Kennismaken met het Parkhuis

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: