Dubbelsteyn

In Dubbelsteyn wonen bewoners met psychiatrische problemen op oudere leeftijd in eigen studio’s. De zorg  is gericht op wonen en welzijn. Dit zorgt voor een prettige woonomgeving, waar cliënten zich veilig voelen.

Dubbelsteyn, de locatie van het Parkhuis gelegen aan de Dubbelsteynlaan, biedt plaats voor 36 bewoners. Het gebouw is in 2020 gerealiseerd en met een gang verbonden met locatie Middenhoeve, waar zich onder andere de Brasserie van het Parkhuis bevindt.

Dubbelsteyn is een kleinschalige woonvorm, met vier woongroepen verdeeld over twee etages. Op iedere woongroep kunnen negen bewoners wonen. Het merendeel van de bewoners heeft een psycho-geriatrische indicatie, met soms somatische problematiek. Op Dubbelsteyn wordt gewerkt met leefcirkeltechnologie, wat bewoners in staat stelt om de afdeling te verlaten, indien dit veilig en verantwoord kan.

De sfeer binnen Dubbelsteyn is huiselijk en warm. De bewoners kunnen hun studio’s inrichten met hun eigen meubels en accessoires, waardoor men zich snel thuis voelt. Vanuit het gebouw kijken bewoners uit op de wijk Dubbeldam, de polder en de prachtige beleeftuin.

Faciliteiten

  • 1 persoons studio met eigen badkamer (douche en toilet) en kitchenette met de mogelijkheid om een wasmachine en droger te plaatsen;
  • Binnentuin of balkonterras;
  • Restaurant (op de naastgelegen hoofdlocatie);
  • Winkeltje (op de naastgelegen hoofdlocatie);
  • Ruime buurtkamers met een eigen terras;
  • Keuken waar met de bewoners gekookt kan worden;
  • Mogelijkheid om ruimte te huren in de Brasserie voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag;
  • De kapsters en pedicure van Beautysalon ‘Parkpracht’ uit het Parkhuis komen op afspraak naar Dubbelsteyn.

Tuinen

Rondom Dubbelsteyn bevinden zich verschillende tuinen en een beweegroute rondom de locatie, die uitdaagt tot wandelen en bewegen. Ook is er een prachtige beleeftuin met een moestuin, een bloementuin en wandelroute die de zintuigen prikkelt. De kippen en vogels mogen natuurlijk niet onbreken. Bewoners van Dubbelsteyn dragen zorg voor de verzorging van de kippen. Regelmatig worden er activiteiten in de tuinen georganiseerd, zoals muziekoptredens. Kortom, volop kans om te ontspannen, beleven en ontdekken.

Dubbelsteyn
Meidoornlaan 38-108
3319 HR  DORDRECHT
Telefoon: 078 6 22 00 00

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: