Eindvisitatie Dijckhuis voorspoedig verlopen

Vandaag was het eindelijk zover! De visitatiecommissie bezocht het Dijckhuis om te toetsen in hoeverre het Parkhuis voldoet aan de criteria om zich landelijk erkend Regionaal Expertise Centrum (REC) te mogen noemen.

Al ruim twintig jaar behandelt het Parkhuis mensen met het syndroom van Korsakov en het stond zelfs mede aan de wieg van het ontstaan van het Korsakov Kenniscentrum. De stap om deel te nemen aan het landelijke expertisenetwerk past daarnaast bij de ambitie van het Parkhuis om regionaal expertisecentrum te zijn voor mensen met dementie, gerontopsychiatrische problematiek en Korsakov.

De visitatie verliep voorspoedig. Tijdens het eindgesprek mochten de aanwezigen onder andere complimenten in ontvangst nemen vanwege de deskundigheid van het team. Nu is het wachten op de officiële uitslag. Marjan van der Dussen, zorgmanager van het Dijckhuis:  “Ongeacht de uitslag ben ik trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het traject. We hebben met zijn allen keihard gewerkt om zover te komen. Natuurlijk hopen we op een positieve einduitslag. Als erkend regionaal expertisecentrum kunnen we nog meer betekenen voor mensen met het syndroom van Korsakov: niet alleen voor de bewoners van het Dijckhuis, maar ook voor nog thuiswonende messen of mensen die in andere instellingen verblijven. Onze expertise inzetten om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Daar gaat het om.”

De dag werd met medewerkers en bewoners feestelijk afgesloten: dik verdiend, vanwege de enorme inspanningen die iedereen heeft verricht om dit resultaat neer te zetten!

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: