Het Parkhuis opent de deuren van Haaswijk: twee geslaagde dagen

In maart werd nieuwbouwlocatie Haaswijk opgeleverd. Het nieuwe pand biedt 18 tweekamerappartementen, 54 zorgstudio’s en een ultramoderne kantooromgeving.  De kantooromgeving werd eind maart in gebruik genomen. Deze maand verhuizen de eerste bewoners naar de studio’s en appartementen.

Het Parkhuis is trots op het resultaat laat dit graag zien: Op 8 april vond er daarom voor ca. 60 genodigden een interessant inhoudelijk programma plaats, waarin bestuurder Paul van Gennip de relatie liet zien tussen keuzes op het gebied van vastgoed en inzet van innovaties tot de positie als aantrekkelijke werkgever op de arbeidsmarkt en het welzijn van bewoners. Tom van Kersbergen, senior- adviseur bij AAG, en Esther Yedema, clustermanager Ondersteunend Bedrijf van het Parkhuis, vertelden over hoe een gedegen voorbereiding verrassingen tijdens het bouwproces voorkomt. En tot slot vergeleek Arnout Siegelaar, adviseur en onderzoeker, de nieuwbouw met hoe de woonomgeving voor mensen met dementie er volgens de laatste wetenschappelijke standaarden uit moet zien, om het welzijn van bewoners te vergroten. Arnout: “Leuk om te zien dat de nieuwbouw prachtig aansluit op wetenschappelijke ‘evidence’ over woonomgevingen voor mensen met dementie. En eervol om hier over te mogen spreken.” De presentaties werden gevolgd door een rondleiding door het gebouw en demonstaties van de state-of-the art technologie waarmee de nieuwbouw is uitgerust: van verlichting, alarmering, tilliften, en leefcirkeltechnologie tot een demonstratie van zorgrobot SARA.

Op zaterdag 9 april organiseerde het Parkhuis een open dag voor bewoners en hun familie, medewerkers, vrijwilligers, omwonenden en andere geïnteresseerden. De belangstellig was overweldigend. Ruim 350 geïnteresseerden brachten een bezoek aan de open dag. Niet alleen de woonomgeving kreeg hartverwarmende reacties, ook de kantooromgeving Parkhaven, waar niemand een vaste werkplek heeft en iedereen die voor het Parkhuis werkt welkom is (Parkhaven is nadrukkelijk óók bedoeld voor zorgmedewerkers en vrijwilligers), kreeg volop complimenten.

We kijken terug op twee geslaagde dagen en kijken uit naar het moment waarop de eerste bewoners hun intrek nemen in Haaswijk!

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: