Eerste Jungheimercafé in de regio

Op 27 maart om 19:30 uur, vindt het eerste Jungheimercafé in de regio plaats bij het Parkhuis, locatie Torenzicht. Het Jungheimercafé is een informatieve bijeenkomst voor mensen met dementie op jonge leeftijd, hun naasten en andere geïnteresseerden.

De Alzheimer Café’s, maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten, zijn inmiddels vrij bekend. Mensen met dementie op jonge leeftijd (jonger dan 65 jaar) en hun naasten krijgen echter met hele andere vraagstukken te maken dan oudere mensen met dementie. Vaak nemen zij op het moment van diagnose nog actief deel aan het arbeidsproces, of hebben een gezin met jonge kinderen. Daarom besloten diverse organisaties in de regio de samenwerking aan te gaan met Alzheimer Nederland en het Jungheimercafé gemeente Utrecht, waar dit café goed bezocht wordt.

‘Kroegbaas’ Jan Baars van Jungheimer Café Utrecht en Marjolein den Boer van dagbehandeling voor mensen met dementie op jonge leeftijd Torenzicht gaan deze avond in gesprek over: “Wat is dementie op jonge leeftijd en wat bieden we op de dagbehandeling”. Het café start om 19:30 uur bij dagbehandeling Torenzicht, Haaswijkweg Oost 69A te 3319 GB Dordrecht. De deuren openen om 19:00 uur.

De Jungheimercafé avonden zijn bedoeld voor jonge mensen met dementie, partners, kinderen, mantelzorgers en anderen belangstellenden uit de hele regio, van Hoeksche Waard tot Gorinchem  Er is ruimte voor het stellen van vragen en delen van ervaringen. Ook kunnen bezoekers aangeven wat zij willen bespreken tijdens volgende Jungheimercafé’s, die vanaf 27 maart iedere twee maanden plaats gaan vinden.

Voor vragen over het Jungheimercafé neem je contact op met Marjolein den Boer via 06-38332461.

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl