Eerste Jungheimercafé in de regio een succes

Op 27 maart vond het eerste Jungheimercafé in de regio plaats bij het Parkhuis, locatie Torenzicht. De avond bleek een succes. Zeker 40 belangstellenden uit de regio Waardenland en Hoekse Waard waren aanwezig. Ontroerende persoonlijke verhalen werden gedeeld en thema’s geïnventariseerd voor het jaarprogramma.

De Alzheimer Café’s, maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten, zijn inmiddels vrij bekend. Mensen met dementie op jonge leeftijd (jonger dan 65 jaar) en hun naasten krijgen echter met hele andere vraagstukken te maken dan oudere mensen met dementie. Vaak nemen zij op het moment van diagnose nog actief deel aan het arbeidsproces, of hebben een gezin met jonge kinderen.

Het Jungheimercafé is een informatieve bijeenkomst voor mensen met dementie op jonge leeftijd en hun partners, kinderen, broers of zussen, buren en vrienden, waar thema’s aan bod komen waar zij mee the maken krijgen. Het Jungheimer café in onze regio zal vanaf nu iedere twee maanden plaatsvinden.

Voor vragen over het Jungheimercafé neem je contact op met Marjolein den Boer via 06-38332461.

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: