Debbie Rijken - Personeelsadviseur

Een klein jaar geleden begon Debbie Rijken aan een nieuwe baan als personeelsadviseur bij het Parkhuis. Een functie die ze al vaker had bekleed in de zorg, maar nog niet eerder in de VVT . “Ik wilde graag mijn vak uitoefenen bij een organisatie met een maatschappelijk belang. Waar het om mensen draait. Hier kan ik echt iets betekenen.”

“Na mijn HBO studie Personeel & Arbeid heb ik gewerkt in verschillende HR-functies in de zorg.  Eerst als consulent, later als verzuimcoördinator en allround personeelsadviseur” vertelt Debbie. De overstap naar het Parkhuis bevalt haar goed. “Een van de kernwaarden van het Parkhuis is ‘hartverwarmend’ en dat merk je meteen als je hier start. Er werken veel leuke mensen met passie en ambitie voor het vak. Collega’s zijn enorm betrokken bij het Parkhuis en de verschillende doelgroepen. Het is meteen duidelijk waar je het voor doet.”

Afwisseling
Als personeelsadviseur draagt Debbie eraan bij dat mensen fijn en veilig kunnen werken. “Bijvoorbeeld dat  collega’s zich kunnen ontwikkelen, goed begeleid worden. Samen met de andere personeelsadviseurs stel ik daarvoor beleid op en implementeer ik diverse instrumenten om het in de praktijk toe te passen. Geen dag is hetzelfde en juist die afwisseling maakt het leuk. Van verzuim en re-integratie, tot werving en selectie en strategische personeelsplanning. We zijn op alle vlakken gesprekspartner van de managers en steeds vaker ook directe gesprekspartner voor de collega’s” licht Debbie enthousiast toe. “Wat dat betreft biedt het Parkhuis een mooi evenwicht: de organisatie is groot genoeg voor uitdagende projecten en ontwikkelingen, maar klein genoeg om elkaar te vinden en te kennen.”

Groei en uitdagingen
Vanuit haar functie stimuleert ze de ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie. “Die mogelijkheden worden vaak benut, dat is goed om te zien” aldus Debbie. “Of ik zelf ook mooie uitdagingen zie in mijn werk? Ja zeker. Ik vind het mooi om het ‘eigenaarschap’  intern verder te ontwikkelen. Een belangrijk thema waar we nog stappen in kunnen maken. Vanuit mijn rol draag ik hier graag aan bij. Ook vind ik het enorm leuk en leerzaam om mee te bouwen aan de regionale expertise centra. Dat creëert zoveel mogelijkheden en betekent voor veel collega’s een verdieping van hun vak. Daarnaast liggen er voor de ouderenzorg veel uitdagingen voor de toekomst. Het is mooi  om hier iets in te kunnen betekenen.”

Interesse?
Heb je interesse in de functie van personeelsadviseur? Dan heeft Debbie een duidelijk advies: “Ik zou zeggen: solliciteer dan vooral. Je komt in een leuk team en een mooie organisatie met volop mogelijkheden. Je kunt hier veel bijdragen. Ik bouw graag samen met jou verder aan het Parkhuis!”

Onze locaties

Contact

Receptie 078 622 00 00
Cliëntenservicebureau 078 622 00 11
csb@hetparkhuis.nl

Onderdeel van: